Lessen

Bij The Sweat Series bieden we meer dan alleen Hot Yoga aan…

HOT YOGA 38º

“Our signature Hot Yoga class”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Ervaar yoga als nooit tevoren! Elke week wisselen we onze Hot Yoga lessen af met een dynamische yogastijl (Hatha / Vinyasa / Power yoga) waarbij we de ruimte op een verantwoorde en veilige manier tot 38 graden verwarmen. Je vloeit dan van de ene pose in de andere via zonnegroeten, staande houdingen, grond en balans oefeningen. Je oefent iedere houding voor spiegels en leert op die manier de juiste alignment. Kortom elke week weer een hele andere uitdagende ervaring voor je lichaam & geest!

WARM FLOW 30º

“Sweat, Flow & Glow”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Deze warme is een rustigere variant van de intensievere Hot Yoga 38º les. In de Hot Flow les volgen de houdingen elkaar langzamer achter elkaar op en worden de houdingen over het algemeen langer vast gehouden. Daardoor is er aandacht voor detail in elke houding.

Zeer geschikte les als je nog maar net begint met (hot) yoga!

WARM YIN YOGA 30º

“Let your body do the talking”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Yin Yoga is een heerlijke tegenhanger van onze actieve Hot Yoga lessen én van het snelle met talloze prikkels gepaarde gaande westerse leven. In Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig, je neemt de tijd voor je lichaam en je gevoel, het zijn in het moment. In Yin Yoga worden poses langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De meeste houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd.  Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Je neemt echt even de tijd voor jezelf.

WARM POWER 30º

“Connecting the mind, body and soul”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Dit is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. De dynamische oefeningen vragen aandacht en inspanning. Vinyasa yoga is een aanrader voor als je een fysieke uitdaging zoekt. Deze vorm van yoga kan goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt je innerlijke basis en zelfvertrouwen. Ademhalingsoefeningen spelen bij Vinyasa yoga een grote rol.

WARM ASHTANGA VINYASA 30º

“Yoga that goes beyond just the practice”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Het is anders dan de meeste andere vormen van yoga in het westen. Door middel van vinyasa’s ( vloeiende bewegingen) worden de asana’s (statische houdingen) aaneengeschakeld. Er wordt gewerkt met de Ujjayi ademhaling. Dit is een speciale vorm van ademhalen die ook wel wordt omschreven als oceaanademhaling. Hierdoor ontstaat er een bijzondere warmte (prana = levensenergie). Het lichaam gaat zweten en er ontstaat een goede doorbloeding. Afvalstoffen worden afgevoerd, spieren, pezen, zenuwen, klieren, botten en organen worden versterkt. Maar ook op het geestelijke vlak zorgt het voor bewustwording. De ademhaling trekt je aandacht naar binnen. Door het beheersen van de ademhaling komen lichaam en geest tot rust.

Barre

“Train like an Angel”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Barre is overgekomen vanuit Amerika waar je op bijna iedere hoek van de straat wel een studio vindt die het aanbiedt. Het is zelfs dé workout van Victoria’s Secret modellen.

Barre is de ideale workout voor een fit en elegant lichaam. Benen, billen, buik, rug, armen, nek en schouders: echt alle spieren én hun bindweefsel komen aan bod. Het is een pittige workout om een fit, sterk en lenig lichaam te krijgen, waarbij je tegelijkertijd werkt aan een goede houding. Perfect in combinatie met onze Hot Yoga lessen. Daarvan origine Barre geïnspireerd is op klassieke ballet houdingen hebben wij bij The Sweat Series er nog even geheel onze eigen stijl aangegeven zodat het een heerlijke workout wordt waarbij de tijd voorbij vliegt.

FYI: een ballet- of yoga-achtergrond is niet nodig. No worries geen klassieke muziek, alleen heerlijke up-tempo beats!

Restorative Yoga

“Taking time to unwind”

Geschikt voor:
Alle niveau's

Restorative Yoga is een cadeautje voor jezelf. Het is te vergelijken met Yin Yoga, maar dan volledig gericht op ontspanning.
Met behulp van dekens, kussens en blokken breng je je lichaam in een comfortabele en ontspannen houding die soms tot wel 20 minuten wordt aangehouden. Er zijn dan ook maximaal maar 4 tot 5 houdingen in 1 les mogelijk.
De voordelen van een Restorative les, het kalmeert je geest, reset je zenuwstelsel, vermindert het vecht-vluchtsysteem (angst), geeft je afweersysteem een boost en verbetert je nachtrust, verhoogt je energie gedurende de dag, laat het lichaam herstellen van de dagelijkse stress en nog zó veel meer.